Friday, October 15, 2021

ខ្មែរពិសាម្លូ || Khmer woman was eating Betel leaf

 

នេះគឺជារូបស្រ្តីខ្មែរ ពិសាម្លូ ថត គ.ស. ១៩៣៨

• ម្លូជា រុក្ខជាតិ វល្លិ​ឡើង​ជន្លង់​មួយពួក ដែលមាន​ឈ្មោះ​ច្រើន​យ៉ាង​ ( ឧ.ម្លូទេស ) ។ ដើម​និង​ស្លឹក​របស់វា មាន​រស​ហាង ក្លិន​ប្រហើរ​ឆួល​បន្តិច​ៗ​ ដូនតាខ្មែរជាន់ដើម ពិសាស្លឹក​ជា​គ្រឿង​​ផ្សំ​ជាមួយ​នឹង​កំបោរ​ ឬជាមួយនឹងស្លា​​ ដើម្បីទំពា​បំបាត់​ក្លិន​មាត់​មិន​ឲ្យ​ធុំអាក្រក់ និង ដើម្បីចង់បានធ្មេញពណ៌ខ្មៅដូចនិល ។ ហេតុអី្វដូនតាខ្មែរ ជាន់ដើម ចង់បានធ្មេញពណ៌ខ្មៅ ?

• Betel leaf or ( Malou or Mlou in Khmer pronunciation ) has many names we can also called Malou Teas too . Its stems and leaves are spicy, In the past Khmer people love to eat betel leaves with lime or Areca palms to clean their mouths from smell bad and to have a darker teeth . Why Ancient Khmer ancestors wanted to have black teeth ?


0 Post a Comment:

Post a Comment